microWorkers – Najpouzdaniji GPT sajt trenutno!

microWorkers – Naziv Vam sve govori. Obavljanje „mikro poslova“ za određenu sumu novca.
Poslovi su krajnje jednostavni, preko korišćenja Vašeg omiljenog socijalnog sajta (Facebook, Twitter, Delicious, Digg itd.) pa do komentarisanja na Youtube snimcima. Takođe ima i dosta poslova za registraciju na određenim sajtovima. Ipak, prava zarada na microWorkers sajtu se krije ukoliko posedujete web sajt sa kvalitetnim Page Rankom (PR > 1).
Ukoliko ste zainteresovani registrujte se klikom na link ispod:
www.microworkers.com

Nastanak microWorkers-a i isplate

Sajt microWorkers postoji još iz 2007. godine, pre većine PTC sajtova ili bilo kakvih sličnih oblika internet zarade. Od tada isplaćuju redovno. Ranije su isplaćivali po NET30 standardima, tačnije 30 dana nakon zahtevanja isplate, ali sada su isplate svakog četvrtka, ukoliko koristite AlertPay. Ukoliko koristite Moneybookers, isplata može kasniti, zato što se plaćanje za obavljanje mikro poslova uglavnom obavlja preko AlertPay-a i PayPal-a, pa se dešava da Moneybookers nalog od microWorkers-a ostane prazan, i da na njemu nema dovoljno novca da odmah isplati sve radnike istog dana. Ne brinite, nećete biti prevareni.

Činjenice i informacije o microWorkers sajtu

Sada ćemo Vam objasniti određene stvari koje zaista morate znati ukoliko planirate da radite na microWorkers sajtu.

Pregled poslova

Svi poslovi koje pošaljete imaju rok od 7 dana da budu pregledani. Doduše, ipak većina bude pregledana u roku od 24 časa od trenutka završavanja posla.

Koje poslove raditi?

Nemojte prihvatati poslove koje ne možete da uradite, ili za koje niste sigurni da ste dobro uradili. Ovo je zaista zlatno pravilo sajta. Ukoliko pošaljete poslodavcu da ste uradili posao, a niste ga uradili kako je on zahtevao, ili nije dovoljno kvalitetno urađen, on nije u obavezi da Vam taj posao isplati, tačnije može jednostavno odbiti isplatu. Ukoliko se to dogodi, smanjuje Vam se procenat kvalitetno urađenih poslova, što dalje dovodi do toga da će Vas retko ko zaposliti u „Zaposli me“ sekciji (eng: Hire Me, HM Jobs).
Za početak, predlažemo Vam da radite jednostavne poslove, koji Vam sigurno neće smanjiti „Success rate“ o kom će biti reči kasnije. Ti poslovi su Search poslovi, registracija na sajtovima, komentarisanje YouTube snimaka, korišćenje socijalnih mreža i slično.

Success rate i Temporary Success rate – objašnjenje

Success rate označava procentualnu uspešnost obavljanja poslova na samom microWorkers sajtu.
Success rate = (Satisfied vs Not-Satisfied tasks + Not-Rated tasks) in a period of last 60 days.
Vaš „Success rate“ mora uvek biti iznad 75%, u suprotnom morate sačekati 1-30 dana da biste mogli da nastavite da radite microWorkers poslove (da sačekate početak narednog meseca).
„Temporary Success rate“ procentualno definiše trenutnu uspešnost na microWorkers sajtu. Time se poslodavci štite od „spamovanja“ poslova. Vaša trenutna uspešnost takođe mora biti iznad 75% da biste mogli da uradite određeni posao. Ukoliko je pala ispod 75% morate sačekati da se pregledaju Vaši poslovi, dok ponovo Temporary Success rate ne pređe 75%.
TSR se izračunava: Uspešno završeni poslovi (Satisfied) x 100 / Svi poslovi (Not-Rated, Satisfied, Not-Satisfied)
Npr. ukoliko imate 25 uspešnih poslova, a 50 ste uradili, Vaš success rate bi bio: 25 x 100 / 50 = 50%

Isplate

Isplate se vrše putem sajtova PayPal, Moneybookers ili AlertPay. U zavisnosti od vašeg platnog procesora i takse su različite:
PayPal – Minimalna isplata $9, taksa 6% – Morate imati $9.54 da biste zahtevali isplatu
Moneybookers – Minimalna isplata $9, taksa 6.5% – Morate imati $9.585 da biste zahtevali isplatu
AlertPay – Moneybookers – Minimalna isplata $9, taksa 6.5% – Morate imati $9.585 da biste zahtevali isplatu
Obavezno stavite ispravnu adresu i ime i prezime, zato što nemate mogućnost kasnije promene!

Prva isplata

Da biste podigli svoju prvu isplatu, neophodno je da verifikujete Vašu adresu. Stićiće Vam pismo nakon, otprilike 7 dana, sa verifikacionim kodom koji trebate uneti u Vaš microWorkers nalog.