Freelancer.com – Najbolji sajt za Freelance poslove!

Pitate se šta je to Freelancing, i ko sebe može nazvati Freelancerom?
Freelancing je tip poslovanja kada ste sami svoj gazda, kada radite koliko želite, po ceni za koju želite (barem što se tiče kvalitetnih freelance dizajnera). Freelancerom možemo nazvati svaku osobu koja nije vezana za svog poslodavca bilo kakvom dužom poslovnom vezom, već sam određuje vreme koje će posvetiti radu za određeni projekat.

Koje sve vrste poslovanja pokriva freelancing? Freelancing obuhvata žurnalistiku, publikaciju, pisanje artikala, prevođenje, korekciju tekstova, video i audio produkciju, organizaciju događaja, menadžerstvo kao i web dizajn, grafički dizajn, programiranje, web razvoj (eng: website development), konsultaciju i slično.
Zaista, mogućnosti Freelancinga su neograničene. Jedina poteškoća vezana za freelancing jeste zapravo pronalaženje posla do te mere da možete birati svoje naredne poslodavce. Doduše, kvalitetom ćete probiti i tu barijeru.

Zašto baš Freelancer.com

Zato što imaju 2,595,362 freelancera. Zato što je kroz njihov sajt prošlo $92,101,408 Američkih dolara (USD). Zato što je uspešno obavljeno 1,087,201 projekata. Podaci su ukucani u trenutku pisanja ovog artikla, sada su sigurno veći nego što su ovi sa artikla.

Kako to funkcioniše

Kada se registrujete na Freelancer sajt, neophodno je da odaberete poslove od vašeg interesovanja, tačnije poslove koje Vi možete da uradite. To trebate obaviti što pre, kako biste što pre bili obavešteni o novim poslovima iz sfere poslovanja koju poznajete.
Kada ste sa tim završili, i pronašli posao koji želite, primetićete da se tu „cenjkaju“ oko posla, nude određeni iznos da obave uslugu koju poslodavac zahteva. Uglavnom posao dobija osoba koja ima kvalitetnu ocenu od poslodavaca za urađene prethodne poslove. Zbog toga je bitno da se što pre probijete, i da dobijete svoj prvi posao, i da ga što je moguće bolje uradite. Kada već imate jednog zadovoljnog poslodavca iza Vas, svaki sledeći projekat ćete lakše dobiti u odnosu na prethodni.
Kada uradite posao, poslodavac Vam šalje novac koji ste Vi zahtevali. To je sva filozofija ovog sajta. Ukoliko Vam se ovaj sajt ipak ne čini primamljivim, postoji još jedan veoma popularan sajt oDesk
Želim Vam sreću, i da ubrzo nađete svoj prvi posao!